Kasım 30, 2018

SPLASH SPLASH LOVE




Tadı damağımda kalan minicik bir Kore dizisi Splash Splash Love. Cup Cup Aşk diye de çevirebileceğimiz bu dizinin konusu tam anlamıyla beni içine çekti. Benim gibi fantastik yapımları izlemeyi çok seven biriyseniz mutlaka bakın bu diziye. Yalnızca birer saatlik iki bölümden oluşsa da film tadında, eğlenceli ve romantik bir o kadar da merak uyandırıcı ilginç bir dizi. Normalde tarihi dizilerden hiç hoşlanmayan biri olsam da bu diziye şans vermek istedim, iyi ki vermişim.



Konusuna gelecek olursak adından anlaşılacağı gibi suyla ilgili tabii ki.:D
Olaylar 19 yaşındaki tembel bir lise son sınıf öğrencisi olan Dan Bi adındaki bir genç kız ve Joseon Hanedanlığı döneminde bir kral olan Lee Do etrafında dönüyor.
Dan Bi'nin üniversite sınavının bir gün öncesinde yaşananları izleyerek başlıyoruz diziye. Annesi ondan büyük başarılar beklese de matematikle hiç arası olmayan bu kızın sınavdan da bir beklentisi yoktur.
Sınav sabahı hava çok yağmurludur, Dan Bi otobüste şemsiyesini unutur ve sırılsıklam olmuş bir halde okula koşturur. Okul bahçesindeki her zaman oturduğu banka oturur ve yok olmayı diler. Tam o sırada yerde biriken ufacık suya doğru yürür ve ayağının ucuyla dokunduğu suyun onu çektiğini hisseder. Tüm vücuduyla birikintiye atlar ve kuraklık içindeki Joseon Hanedanlığı'nın yağmur duasının ortasında bulur kendini. Olaylar bundan sonra daha da karmaşık bir hal alır çünkü dönemin kralı Kore halkı için büyük adımlar atmış, bilimi sonunu kadar destekleyen biridir. Dan Bi her ne kadar matematikte kötü olduğunu düşünse de onun sayesinde kral takvim, su saati yapmış; Pisagor teoremini çözmüş ve çarpım tablosunu öğrenmiştir.


Aslında bu dizi çocuklara matematiği sevdirmek için çekilmiş ama bende de işe yaradı. Gidip kalkülüs çalışmak istemedim değil.:D


Kısacık sürse de tam tadında bırakılmış bir dizi olmuş bana göre,ne eksik ne fazla, tam kıvamında. En beğendiğim Kore dizileri arasına girdi bile. Diğer çok sevdiklerim ise My Love From The Star ve The Legend of The Blue Sea. :) 

Dizi biraz daha uzun olsaydı kesinlikle devam ederdim ama aynı hissiyatı izleyiciye verebilirler miydi, emin değilim. Şeker gibi çok eğlenceli bir dizi, hiç Kore dizisi izlemediyseniz ilk diziniz bu olabilir bence!
!spoiler!
Sonu çok iyiydi, eğer bir şekilde birleşemeselerdi gerçekten üzülürdüm. 
!spoiler!
Hazır hafta sonu da gelmişken mutlaka bakın derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder